Човники з перцю, фаршировані м’ясом, рисом і сиром – це дійсно ніжне і корисне блюдо. На його приготування витрачається мінімум часу, тому навіть ввечері після роботи можна швидко створити кулінарний шедевр.

Інгредієнт

  • болгарський перець-3 штуки;
  • м’ясний фарш-250 грам;
  • круглий рис-60 грам;
  • помідори-3 штуки;
  • твердий сир-60 грам;
  • рослинна олія-40 грам;
  • сметана-100 грам;
  • петрушка-дві гілочки;
  • перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Спочатку потрібно відварити рис в підсоленій воді. Далі потрібно натерти на тертці помідори. Для зручності З можна бланшувати, очистити від скоринки і зеленої «попки», а потім подрібнити на блендері.

У миску потрібно викласти заздалегідь підготовлений фарш, рис, подрібнені помідори. В отриману суміш потрібно додати дрібно нарізану петрушку. Готову начинку для перців потрібно посолити за смаком і залишити в мисці.

Тепер можна переходити до підготовки човників. Перець розрізається на навпіл уздовж. З нього виймаються насіння. Усередині перець можна трохи посолити і змастити олією. У утворену човник укладається начинка. Її повинно бути багато-з гіркою. Перед тим, як поставити перець в духовку його посипають тертим сиром. Деякі рекомендують ще й змастити сметаною. Після цього човники ставляться в духовку. Блюдо має випікатися 35-40 хвилин при 180 °С.

Нагадавши, Знай писав, Як приготувати ніжну картоплю за французьким рецептом.

Також Знай, як приготувати солодкий перець з сирною начинкою для літнього перекусу.

Нещодавно Знай розповідав, як приготувати човники з огірків з салатом з тунця.