Деруни з кабачка завжди виходять неймовірно смачні і ніжними, а найголовніше не шкодять фігурі. Щобільше, дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, збудливості і стресах, захворюваннях печінки і нирок.

Читайте Знай в Google News!

Для максимальної користі кабачки рекомендується готувати з шкіркою і насінням. Цінність кабачків у високому вмісті клітковини, вітамінів С і В, кальцію, калію, марганцю, фосфору.

Інгредієнти: 

  • 1 кабачок
  • 1 яйце
  • 2 ст. л сметани
  • 3-4 ст. л борошна
  • сир твердий (не обов’язково)
  • часник
  • зелень (петрушка, кріп)
  • сіль, перець

Деруни з кабачків, скріншот: YouTube

Деруни з кабачків, скріншот: YouTube

Приготування:

Натираємо кабачок і обов’язково його потрібно віджати. У великій тарілці змішуємо поступово всі інгредієнти, в кінці додаємо борошно. Потрібно дивитися по консистенції – маса має бути густою.

Розігріваємо сковороду і викладаємо деруни на розтоплене масло чи олію. Готуємо під кришкою по 3-4 хвилини на середньому вогні з двох сторін. Деруни виходять повітряними і ніжними. Ідеальний соус для таких кабачкових оладок: сметана + часник + сіль + кінза.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал “Знай.uа”, варення з ревеню та апельсина – незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також “Знай.uа” писав, риба в томатному соусі – універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби