Картопля-другий хліб для українців. Доводити це твердження немає необхідності, досить просто вивчити рецепти страв з картоплі і на традицію вирощування цього овоча. Одним з найбільш популярних є, безперечно, деруни або деруни, але є ще й зрази. Їх можна готувати з різноманітними начинками.

Сьогодні ми пропонуємо дізнатися, як готуються картопляні зрази в духовці. Для аромату і соковитості в зрази можна додати куряче філе або гриби. Також можна покласти всередину сир.

Інгредієнт

  • 1-1, 5 кг картоплі
  • 1 яйце для змазування
  • 1 яйце в картопляне тісто
  • 3 ст. л. борошна
  • сіль, перець
  • сухарі для панірування

Начинка з курячого філе

  • 500-600 г курячого філе
  • 1-2 цибулини
  • масло, сіль, перець
  • інші приправи за бажанням
  • можна додати трохи грибів

Спосіб приготування

В першу чергу потрібно зварити картоплю в підсоленій воді. Поки вариться картопля можна почати готувати начинку-смажити гриби і куряче філе. Інгредієнти потрібно дрібно нарізати і відправити на сковороду.

Коли картопля звариться його потрібно перетворити пюре. При цьому під час подрібнення картоплі в нього не ллється рідина. Для спрощення процесу його можна пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. У пюре додається яйце, сіль і перець.

З остиглого пюре потрібно зробити коржі, як на пиріжки. У центр кожної укладається начинка. Одержаний пиріжок потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Готові зрази потрібно викласти на деко і відправити в духовку. Випікати їх потрібно при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Нагадавши, Знай писав, Як приготувати картопляні зрази з м’ясом.

Також Знай розповідав, як створити картопляні зрази з цибулею і квасолею.

Нещодавно Знай, як приготувати картопляні зрази з печерицями.