Малиновий джем по-польськи ідеально смакуватиме з хлібом чи булочками. Для приготування цього варення польської кухні зазвичай використовують смородиновий сік, але замість нього можна взяти сік будь-якої іншої ягоди – вишні, полуниці і чорноплідної горобини.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти: 

  • сік чорної смородини – 1/2 склянки
  • малина  – 1 кг
  • цукор  – 600 г

Джем малиновий, фото: instagram.com/recepti_rasha

Спосіб приготування:

Ягоди малини засипте цукром, додайте смородиновий сік. Варіть джем в один прийом, поступово підсилюючи вогонь і енергійно помішуючи масу ложкою або шумівкою. Час від часу знімайте піну. Варіть джем не більше 30 хвилин. Визначте готовність за допомогою краплі, поміщеній на тарілку: вона повинна швидко стати дуже густою.

Потім розкладіть джем в банки у напівохолодженому вигляді, щільно закрийте кришками. Залиште в перевернутому догори дном положенні остигати при кімнатній температурі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал “Знай.uа”, запіканка з кабачків і сиру – простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум’яною скоринкою.  Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів. 

Також “Знай.uа” писав, солодкі вареники з ягодами – найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня.  Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.