Багато з тих, хто на дієті, просто втомилися в гонитві за  поєднанням: смачно і малокалорійно. Якщо набридло постійно підбирати ідеальний варіант для закусок і перевіряти етикетки зі складовими в магазинах, можна власноруч приготувати популярний і дуже смачний адигейський сир.

Його смак досить незвичайний, але якщо дотримуватися рецептури, то вийде досить оригінальне поєднання ароматів. 

Рецепт адигейського сиру

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

(на 100 гр. – всього 64 Ккал)

1 літр молока (1.5% жирності)

1 літр кефіру (1-1.5% жирності) 

3 яйця 

3 чайні ложки солі

Зелень, паприка

У каструлю виливаємо молоко, кефір, на середньому вогні доводимо масу до кипіння. Періодично помішуємо, щоб не пригоріло. Поки закипає молоко, збиваємо яйця і, помішуючи, доводимо до кипіння.

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Потім варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Сирна маса повинна добре відділятися від сироватки. Отриманий сир злити в друшляк, застелений марлею, дати йому стекти і трохи охолонути.

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Вмішати посічену зелень і паприку. Потім закрутити “вузликом” і покласти під прес. Залишити на 4-5 годин, краще на ніч. Можна при кімнатній температурі. Отриманий сир зберігати в холодильнику (термін придатності – до 4-х днів).

Нагадаємо, з’явився споконвічно український рецепт пампушок з часником. 

Як повідомляв Знай.uа, господині поділилися хитрим способом приготувати солодке асорті на зиму з овочів. 

Також Знай.uа писав, що опубліковано рецепт смачної домашньої згущеного молока з кавовим ароматом.