Рецепт цієї надзвичайно смачної випічки ідеально підійде для чаювання в компанії близьких людей. Особливо бананово-вівсяні кекси порадують тих, хто шукає альтернативу класичним рецептами і приїлися смакам.

Вам знадобиться:

  • 130 г цільнозернового борошна
  • 80г вівсяних пластівців
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 щіпка солі, за смаком
  • 2 банани, середні
  • 120 г арахісового масла
  • 85 г меду
  • 140 г грецького йогурту
  • 60 мл мигдального молока
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Для прикраси:

  • 3 столові ложки арахісового масла
  • 1 столова ложка меду
  • 60 мл мигдального молока
  • арахіс, подрібнений, опціонально

Готувати:

1. Розігрійте духовку до 190°C.

2. У середній мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, соду, корицю і сіль.

3. В іншій мисці розімніть банани, потім додайте арахісове масло, мед, грецький йогурт, мигдальне молоко, яйце і ванільний екстракт.

4. Додайте вологі інгредієнти до сухих і перемішайте до отримання однорідної маси.

5. Викладіть суміш у форми для кексів.

6. Випікати протягом 15 хвилин.

7. Для прикраси кексів змішайте арахісове масло, мед і мигдальне молоко.

8. Зверху кекси полити сумішшю і посипати подрібненим арахісом (за бажанням).

9. Насолоджуйтесь!

Нагадавши, приготування яблучних скибочок до чаю-якщо звичайне варення виглядає надто банальним.

Як повідомляв портал “Знай.uа”, Гордон Рамзі нагодує найсмачнішою піцою в світі: кращі рецепти від професійного шеф-кухаря.

Також “Знай.uа” писав, що приготувати на Маковія: кращі рецепти рулетів, пряників і млинців.