Якщо ви хочете приготувати незвичайне варення на зиму, то зверніть увагу на ревінь та апельсин. Адже саме з них можна зварити не надто солодкий ароматний смаколик з приємними цитрусовими нотками свіжості. Для варення слід брати ніжки ревеню без листя.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • цукор -1,6 кг
  • ревінь – 1,1 кг
  • апельсини – 3 шт.
  • вода – 2 склянки

Варення з ревеню, скріншот: YouTube

Приготування: 

Промити ніжки ревеню, обсушити, прибрати з них ниткоподібні волокна, нарізати поперек шматочками до 0,5 см завтовшки, покласти на 1 хв в киплячу воду. Дістати ревінь з води шумівкою, викласти на друшляк, обсушити.

Цукор розчинити у зазначеній кількості окропу, довести сироп до кипіння, постійно помішуючи, варити 2-3 хв. Опустити ревінь в киплячий сироп, варити 15 хв на слабкому вогні, помішуючи і знімаючи періодично піну, потім на 12 год залишити при кімнатній температурі.

Промити і обсушити апельсини, зняти з них цедру за допомогою терки, не зачіпаючи білий шар. Далі очистити апельсини від білого шару, нарізати поперек кружками, потім кожен – на 4 сектори. 

Поставити ревінь в сиропі на вогонь, додавши у каструлю також цедру і апельсинові шматочки, проварити 15 хвилин після закипання. Розкласти готове варення у стерилізовані банки, закрити стерильними кришками.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал “Знай.uа”, запіканка з кабачків і сиру – простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум’яною скоринкою.  Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів. 

Також “Знай.uа” писав, солодкі вареники з ягодами – найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня.  Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.